Vad är Shorinji Kempo

Ni har svaret här nedan ;)


Festival utbytt mot träningsläger

Tidigare år har man klivigt omkring i leran kraftigt påverkad och försökt hålla sig på benen under ett antal spelningar. Naturligtvis pratar jag om Arvika Festivalen.
Det här året hände det något annorlunda, istället för att åka på Festival valde jag att åka på träningsläger. Något som inte alls är likt mig, dock förekom en del parametrar som jämnade ut det hela. För det första ägde träningslägret rum på Gotland/Visby, för det andra stod man med ett flak öl under armarna när man checkade in sin idrottsbiljett och steg på färjan över till Gotland.
Efter några öl och uppmärksammat en klocka som närmar sig fyra på natten var det dags att natta, efter fyra timmars dålig sömn på en campingmadrass ringer klockan. Det är dags för första träningspasset och nu skall vi slåss, Shorinji Kempo.
Under två dygn tränade vi tio timmar och även efter två pass på samma dag väntade en helkväll som avslutades med några whisky, även denna natt vid 4 tiden. Dagen därpå är jag fortfarande full när jag anländer till träningslokalen och efter att ha börjat lite lätt stretchning, raka ben, böj ryggen.. och låt huvudet falla mot golvet. JO TACK! Rena rama karusellen när hela salen började snurra.
Efter att ha återfått medvetandet kom nästa passande experiment. In med bettskena och på med tunna handskar, nu skall vi slå varandra på käften. Lätta jabbar mot käkbenet, slå inte igenom utan träffa lätt..  Jo tack (igen) huvudet vibrerade likt en mobiltelefon som är på väg att vibrera ner från bordet.
Men efter några smällar var men faktiskt hyfsat med och efter en proteinbar kunde vi avsluta sista träningspasset med en Embu, vilket är en uppvisning av olika slag, sparkar och nedtagningar.


Jag överlevde och ser fram emot nästa år då jag förhoppningsvis har hunnit med två lyckade graderingar.

RSS 2.0