Grym träningsmusik och smarta människor

Efter en morgon med magknip och huvudvärk fick jag till slut loss en hårt sittande tumme ur mitt arsle och tog mig till gymmet.
Innan detta hade jag fyllt på mp3spelaren med en del klassiker vad det gäller hård rock och metal. SATS har ju en tendens att spela eurotechno och liknande vilket gör att det känns som man är på en fjortisfest och iofs är en glad totalt ovetande 16 åring igen, men jag menar.. hur jävla manlig känner man sig när man står och pumpar in blod i musklerna och hör.. I´m a barbiegirl in the barbie.. ja ni vet.. fy fan säger jag bara till den musiken på ett gym.

Bra låtar från dagens ryggpass: 

  1. AC/DC - Dirty deeds (Det är ju lite dirty att ha ett sådan träningsbegär, men just nu är det även ett komplement till sex och det fungerar faktist)
  2. AC/DC - Who made who.. satan vilken bra låt.
  3. Pantera - Walk (Nästan så man respekterar sig själv när man hör den låten ;)
  4. Pantera - This Love (Soft början vilket är perfetk när man "laddar" och satan va hård den är i slutet..
  5. Pantera - Hollow (Perfekt till stretchen och du får tillbaka lite attidude i slutet av låten.)

Vi får väl se om jag orkar fylla på det här inlägget när jag finner fler låtar som man orkar det där lilla extra till..

Appropå orka.. många människor har som nyårslöfte att "nästa år, då skall jag fan bli smal och snygg och har enormt tränad rumpa eller tydliga magrutor"  Sedan är dom där och tränar skiten ur sig oavsett om detfortfarande är bakfulla efter klockslaget några få dagar efteråt. Efter det går dom hem med smärtor i hela kroppen och konstaterar att det där med träning.. nej fan det är inte nyttigt det.
Det här var iallafall vad jag trodde.. men jag blev glatt överraskad av att minst 80% av dagens tappra besökare på gymmet var nybörjare..  (nej jag är inte där varje dag, jo jag vet att jag har fördomar, men jag står fan för dom!=)

Det måste ju vara bästa sättet att hålla sitt nyårslöfte: Starta medans du är ledig i mellandagarna och värm upp inför ditt nya liv som tillsynes skall börja 2008 med träning och nyttigheter. På det sättet slipper du sätta igång i alla stress när arbetet drar igång igen. Fan vilka klyftiga människor det finns! Ett nyårslöfte att förhoppningsvis öka sin livslängd tack vare träning.. (eller dö av hjärtinfarkt för att du har fel på hjärtat och inte klarar av stor fysisk ansträngning..) 
nej nu skall jag inte vara sådan.. kör för fan.. hårt då!, ta i då!, men fan kom igen nu!, var ingen fitta.... öööö hur är man en fitta? Man måste ju vara ganska rosa i utseendet, vara långsmal och rätt skynklig?

Over and Out.. nu skall jag ut i mörkret.. hoppas inget mörker tar mig.. japp jag är mörkrädd och feg.. som fiiiiiiilur

 


De va den julen

Sådär ja.. då var julafton och juldagen över.. i det stora hela har det varit grymt bra förrutom att man nu mår som man förtjänar och överväger starkt att vara nykter hela resterande 2007 och även vid firande av kommande år.

Kalles jul hör ju till traditionen, disney har ju en tendens att göra otecknade versioner av många av sina gamla teknade klassiker. Om dom någon gång får för sig att göra ferdinand otecknad så kommer jag bojkotta hela disney. Tänk er själva, en halvnaken italienare med en "Daisy" tatuering på bröstet blir slickad av en tjur.. USCH!

Nästan alla var med på julafton... och som vanligt var det en del alkohol vilket vissa behärskar  bättre än andra och det verkar vara enormt passande att ta viktiga diskussioner när man har en alkoholnivå över 1 promille.. jaja man kanske borde göra som många säger.. ha en nykter jul. Iallafall julafton, för juldagen måste man fan festa på ;)

Aaa.. BmB igår var riktigt trevligt, men det måste vara ett jävla snille som kommer på idén och starta julrean på annandagen.. har dom inte respekt för oss bakfulla som har behov av att dega framför en film med pizza hela annandagen.. jaja då lättar väl kanske hysterin varje fall... och som vanligt är det ju inte rea på dom snygga kläderna...

Rimm under bältet

Första whiskyn som dessutom var långt över en fyra börjar ta sig.. jobbigt att mestadels av vi svenskar är så jävla tråkiga och innåtvända i nyktert tillstånd.
Två bra rim som bör nämnas är..
Mitt rimm som jag skrev åt min mor som införskaffat något som jag inte trodde excisterade.. tydligen har hon investerat i så pass stora GinOtonic glas att en oliv och dess tandpetare drunktar i spriten utan ett visst komplement. Detta komplement har min estetiska mor hittat på en marknad. Det ser ut som följande image2
Med andra ord en hållare för oliv och dess "spett".. mitt rimm lyder:

Släng den över kanten
dinglar som en fjant en
Därpå vilar en styck kula och ett spett
Kan låta snuskigt som ingen vill ha sett

Om julrimma
är en tävligt tror jag att min far tog hem priset med följande julklapp till min svåger som får ett pimpelspö:

Att sitta vid vaken
det håller en vaken
Att hålla upp staken
och dra upp en slak én

Fy fan va vi är bra!!! nu blir det nog inte mycker mer rimm.. desto trevligare tjat :D

Rim över bältet (se ev tidigare inlägg)

Min far som även är förälskad i kartor och all övrig information om värdlen får en bok om Malaysia som familjen skall besöka i mars nästa år:
 
Läs den första meningen på hagforsmål:
Du som gillar och läs
lär av denna få fräs

Glöm den inte på våran resa
att använda när vi barn tjatar oss hesa
för att vi inte kan vägen
du lär vara benägen
att visa oss vart vi ska
lär du kunna göra var da´

Min svåger som har ett eget företag i form av en målarfirma och tills min julklapp anländer saknar en webbsida.

Om du skulle välja att inte på Internet publicera
nutidens it-folk (som t.ex. jag) kommer krivera
Mickes egna domän
vart kan den leda hän?
Kunderna vill ju beställa 24/7
WWW.GYLLTOFTSMALERI.NU

Mer rim kommer...

Rimmstuga med far, drycker och ev resterande familj

Som mitt tidigare inlägg påvisat hyser jag vissa känslor för julen. Positiviteten må ha avtaget på grund av diverse sorgliga händelser men det finns fortfarande mycket positivt att krama ut från alla julens biverkningar.

Satan va formelt det lät? Nästan uselt trist och ålderdomligt... jaja nu sitter jag här vid fars gamla PC (som han naturligtvis fått av mig, och som går tillräckligt snabbt för att passa en man i sina bästa år 65+ ;)

En tradition som jag förhoppningsvis inte kommer släppa så länge min far har hjärncellerna kvar är att få julrimma med honom dagen före julafton. Jo jag vet.. jag har/får familj som jag skall prioritera först men då får dom väl rätta sig efter mig och vara med och julrimma kommande år..
Det är nämligen enormt trevligt.. båda är fyndiga som satan (ok, jag erkänner att jag har lite självförtroende men jag är dock inte nykter nu).
Vi brukar börja med dom enkla rimmen, ni vet.. dom där klassiska rimmen på sockor till mormor som är totalt intentsägande eller som med klartext förtydligare för synskadade mormor var som faktiskt är i paketet.
Dessa rimmen sitter man i tristess och skriver med en tillhörande kall öl, därefter pågår rimmade med yterliggare öl för att sedan inta dom starkare dryckerna (WHISKY!!!) då glider samtidigt ribban ner från det teoretiska bröstet nerförbi magen och långt ner under bältet ;)
Sedan är det alltid med en viss nervositet och pinsamhet som man tvingas läsa upp dessa rim vid julklappsutdelningen dagen därpå.


Flytta fram julen en månad

Jag anser att den svenska traditionen att fira jul är alldeles underbar. Den är enormt mysig, kärvänlig och ökar gemenskapen i familjen och mellan vänner. Julen är framför allt barnens högtid. Att få busa ute i snön för att sedan förenas inne i värmen hos familjen är något jag själv minns som mysigt från min barndom.
Enligt väderprognoserna är det bara 30-50% chans att få en vit jul de kommande åren i Värmland och ännu mindre chans i södra Sverige. Jag anser därför att vi borde flytta fram julen till januari och jag anser också att vi bör ta bort de kristna kvarlevorna från den mysiga traditionen Jul. Istället för att prata om någon s.k. Jesus för barnen, kan vi väl istället säga att julafton är dagen då Tomten föddes. Jultomten härstammar från den helgonförklarade biskopen Sankt Nikolaus för sin kristliga givmildhet på 300-talet. Att det var kvinnor han räddade från prostitution genom att ge dem guldpengar hindrade inte att han senare blev barnens skyddshelgon. Att informera barnen om detta ger historiskt kunnande och vi får med lite kristna bitar, vilket säkert glädjer vissa kristna.


Men som ni märker i mitt skrivande är jag inte för att vi "påtvingar" barnen den kristna religionen eller någon som helst religion. Att vara religiös är ett val man gör, ett barn är inte benägen till detta utan det är något som kommer senare i livet. Vilken religion man sedan väljer är ju upp till varje person.

Jag själv är inte religiös men tror på livet och tror på det jag själv mår bra av. Jag har dock full förståelse för religiösa människor som använder religionen för att se lättare på livets svårigheter. Där emot anser jag själv att historiskt sett har religion medfört mer negativt en positivt. Religion har används som maktmedel, för slavhandel, lett till förtryck, kvinnoförnedrig och framförallt genererat krig.
Vi svenskar som är i framkant inom allt annat bör inse att vi inte bör påtvinga kristendomen till våra barn.


Den här artikeln hoppas jag skapar lite diskussion och jag förväntar mig att uppröra. Jag har även skickat in den här till Nya Wermlands Tidningen (NWT) där jag hoppas få mycket respons. Jag kommer att klistra in de svar jag får på min artikel som kommenterar till detta blogginlägg.
 
Hehe... jag inser precis att jag är lika förväntandsfull som jag var som liten när jag väntade på att det skulle bli julafton. =)


RSS 2.0