Idag hade han fyllt 35 år.. publicerar Niclas Magnells sista skiva!

Idag hade min bror fyllt 35 år. För 7 år sedan avled han i en frontalkrock med en långtradare. Två veckor innan denna fruktansvärda händelse spelade han in en skiva med modern klassisk musik. Han var nämligen konsertmusiker.

image21

Han fick dock aldrig lyssna på sin egen skiva, den låg i hans brevlåda och hittades när vi var där för att tömma hans lägenhet...
Jag kan ärligt talat tycka att modern klassisk musik är ganska jobbig men det finns en hel del skön stycken. Får se om jag lyckas lägga upp låtarna här...

http://213.112.153.101:85/01_Niclas_Magnell_Nyklassisk_musik.wma
http://213.112.153.101:85/02_Niclas_Magnell_Nyklassisk_musik.wma
http://213.112.153.101:85/03_Niclas_Magnell_Nyklassisk_musik.wma
http://213.112.153.101:85/04_Niclas_Magnell_Nyklassisk_musik.wma
http://213.112.153.101:85/05_Niclas_Magnell_Nyklassisk_musik.wma
http://213.112.153.101:85/06_Niclas_Magnell_Nyklassisk_musik.wma
http://213.112.153.101:85/07_Niclas_Magnell_Nyklassisk_musik.wma

Maya två år bloggar...

Maya satt nyfiken och beskådade mitt bloggande, varpå jag frågade om även hon ville blogga. Självklart ville hon det och jag frågad vad hon ville berätta/skriva om. Hon var även med och skrev, det resulterade i följande:

Blomma, jaaaaaa jaaa Bil, bä Bajsar toan


Bu hihi öä7b6


Maya 56666666666666666666666ö "Är du satanist, gumman?" Ja! 6


Pappa p rum Röd vägg 6666666666666


6


"Är du sexfixerad Maya?" Jaaha!?!

" är du bakfull Maya" Nä, du e!


6


Kunde inte flyga, och Johan Staël von Holstein

Undrar om det är många som går in och läser på min blogg p.g.a. Johans namn (johansvh.blogspot.com) i rubriken. Jag hade inte aning om vem denna mänska var, men jag tittade precis på TV4 Nyhetsmorgon där det var diskussion om krönikörer, bloggar och den svenska yttrandefriheten. Tydligen har den här Johan fått många påhopp och blivit trackaserad på facebook . Diskussionen handlade om att folk skriver hot och generella mobbingkommentarer och vad sajt-administratörerna skall göra åt det.
Om någon bryr sig om vad jag tycker så anser jag att det är rent sunt förnuft att låta folk tycka och skriva vad man vill. Om det sedan är hot så skall man kunna polisanmäla detta, då det är skribenten som ansvarar för vad som skrivs.

Om nu någon läser och skriver mobbingartade kommentarer eller liknande på exempelvis Johans eller Gynnings blogg så betyder det ju att kommentatören är intresserad av vad bloggarna skriver. Det är väl för fan inget att diskutera. Om du inte gillar vad någon skriver, läs det för fan inte då!


Jag lät Maya två och halvt år skriva ett blogginlägg, det kommer strax.. :-)

  

Jag kunde som sagt inte flyga inatt, trots mina ambitiösa försök. Usch det ser ut som jag varit i fight, men det var jag inte.. istället så ramlade jag raklång på väg hem från krogen (två gånger) inatt. Rättare sagt efter att jag köpt fyllemat.. usch vilka skrubbsår. Onödigt full jag blev igår, det är ju heller ingen raritet. Men jag älskar och vara bakfull, sjukt va? ;)

Har nog och göra med att jag slappnar av ordentligt då...


JESUS LEVER!!! Är det redan Påsk?

Japp, det är sant, jag har sett honom sväva omkring. Lite lustigt, här har jag beskyllt alla religiösa för lögnhalsar som pratar om män som går på vatten och allt möjligt osanningsenligt. Men så hittade jag honom, han kom svävande på kontoret faktiskt. Japp! Det var han! Det var Jesus! Jag funderar på om han är här för att avrätta mig då jag förtalat honom och motargumenterat hans excistens.
Men nu tror jag på honom och kristendomen. Skall ta och begå lite massmord ikväll bara för skojs skull.. jag vet ju att Jesus förlåter allt! Fan va bra... ;)


Om även du vill finna lyckan i religionen spana in de fyra punkterna i denna bild i över 30 sekunder, titta sedan åt ett annat håll och börja blinka med ögonen... vipps så kommer Jesus flygande. HAN HAR ÅTERUPPSTÅTT Fan är det Påsk redan?
image18

Karlstad utryms, staden hamnar under vatten!

image14

Det är nu bekräftat att Karlstad kommer hamna under vatten. De stora inlandsisarna från Antarktis har nu nått fram till Värmland och Karlstads invånare flyr med hjälp av s.k. timmergliding ut på Vänern. För att sedan skapa sig ett liv på vattnet.

Det är precis som den futuristiska filmen Waterworld (med Kevin Costner i huvudrollen), det har nu blivit sanning, detta säger herr lögn hals.  I själva verket är det en stor bluff där lögnhalsen bara har fotograferat med sin telefon under en skön solig promenad genom Karlstad.



Enormt skönt var det varje fall.. jag, Linda och Sune var ute i nästan två timmar och solen värmde verkligen. Att många av mina vänner har gett sig in i ett nyårslöfte med ett nyktert Januari verkar gynna även mig. Klart jag tog en god kall tjeckisk öl till en Pizza och en bra film, men det vart i övrigt en nykter helg. Drick vatten och svälj...



image17

Överaskad av bildkvalitén från min nya arbetstelefon (HTC 730). Helt ok för bloggsyfte varje fall!

Manligt och kvinnligt

Jag såg precis en reklamfilm på TV4 som jag störde mig enormt mycket på. Ett gäng riktigt manliga män tar emot frågor från er kvinnor (underförstått: som inte vågar ställa frågorna till de stora, starka, aggresiva männen)

Jag har inget emot honom och tycker faktiskt att han riktigt cool, men har ni hört?
Leif GW Persson är en "riktig man", japp det är sant! Är du som honom är du riktig, annars är du bara en låtsas man.. ja, men du är en fake, du kanske rent av är bög eller transa eller nått annat falskt.

Ni som känner mig förstår att jag skriver med ironi nu.
Jag slutade faktiskt skriva för att gå in och söka på expressen.se, och se om exempelvis Jonas Gardel eller någon annan manlig homosexuell person var en av de män som tar emot frågor från kvinnor i Expressens nya bilaga. Men jag hittade det inte..  Jag tvivlar tyvärr på att svenska folket ser en homosexuell som manlig.
Varför inte ta en handikappad, tanig, enormt "ful" men begåvad man som exempel, skulle han ses som manlig?

 Enligt min åsikt skall vi inte placera in egenskaper efter kön!

image12

Munsår av Mansor.. SPÖAD!

Jaha.. jag kanske skulle hängt på Attitydungen och börjat med thaiboxning istället.. mitt argument, att i Shorinji Kempo så slåss man inte på riktigt, det höll inte.
Beror på hur man ser det men det var nog mitt fel, av två anledningar..
ETT: jag dängde honom i styrka under uppvärmningen så han var tvungen att motbevisa sitt underläge.
TVÅ: Jag vart trött och lutade mig frammåt så han fick in en rundspark på min läpp...

Men han hade dock svart bälte och borde kunna kontrollera sina sparkare... jaja roligt var det varje fall. Mindre roligt att åka till Västerås imorgon där jag skall agera säkerhetsexpert hos en stor statlig kund, "iförd" fläskläpp. Jaja dom kanske tror jag sysslar med annan säkerhet än IT-säkerhet.


8 timmar senare (04:00 på natten)

Vaknade nu på natten och kunde inte somna om, antagligen pga en blanding mellan nervösitet (som jag alltid känner inför viktiga möten med en ny kund) och smärta. Det går enomt långsamt att skriva nu. Jag skriver med vänsterhanden, högerhanden smärtar som fan! Jag gjode en misslyckad parering av en spark där jag lyckades få sparken mellan pek och lillfinger. Handen måste vara stukad... suck. Att ta i hand med kund om några timmar  är inte att tänka på (får man krama en chef/främling som konsulthora?) :(

GE MIG? Nej fan heller, jag ser fram emot tisdag då jag skall testa igen. Hoppas på framsteg redan då. Skall iallafall bli bättre på att parera. Inser nu verkligen syftet med bilwaxning "Wax on, Wax of. Wax on, Wax of"


Störande att det fortfarande inte går att lägga upp min fina fight bild, fixa det nu era IT amatörer!

STANNA upp och njut av livet och tillvaron!

Jag har insett något väldigt tråkigt, en egenskap hos mig själv, en dålig sådan. Väldigt dålig...

Jag är aldrig nöjd, jag vill alltid ha mer, det spelar nog ingen roll av vad, av allt tror jag.

Jag har visioner, visioner som är så gott som ouppnåeliga. När jag väl lyckas med något, vi kan ta exempelvis jobbet, vilket är något som jag lägger osunt mycket energi på. Jag tänker på jobbet konstant, jag mår enormt dålig om jag inte lyckas genomföra allt jag tar på mig och jag har en tendens att ta på mig allt för mycket. Jag tar certifieringar, vilket man studerar till på sin fritid och jag är den mest certifierade i Värmland inom Microsoft. Men är jag nöjd med det... Nej! Det är det som är det sjuka, jag är ALDRIG nöjd. Det här är nog ganska vanligt att lägga för mycket energi på jobbet, men varför... vad spelar egentligen jobbet för roll och vad skall man prioritera att lägga energi på.


Jag är nog den mest komplicerade personen som finns att leva med... jag tycker enormt synd om min flickvän, är jag nöjd hemma tror ni... NEJ (och det gör att man sårar andra)! Men jag vill ju bli nöjd och nu när jag kommit till insikt om detta borde det vara enkelt att lösa och bara stanna upp. Vara nöjd med livet helt enkelt. Men det svåra är inte att få självinsikt och lära känna sig själv, det svåra är att förändra sig själv, hur fan gör man!?! Jag har viljan, men det återstår fortfarande att förändra.
Att förändra sig själv är nog det svåraste som finns...

Ni kan bara göra en sak för att hjälpa mig, håll tummarna!
Resten måste jag göra själv...

Förresten, finns det ett latinsk utryck för "Lära om sig själv", eller hur skriver man det på japanska/kinesiska? Jag skulle nämligen vilja ha det med i en planerat tatuering.
Jag har pratat om denna tatuering i flera år men inte fått tummen ur. Jag har bestämt att 2008 skall vara händelsernas år, där jag skall uppfylla alla de drömmar och visioner som går att uppfylla.

Over and out...


JAG HAR SPYTT(igen)...

Jag vet att det är totalt ointressant och jävligt äckligt men jag spydde inatt... efter ett krogbesök så det kan ses som en vanlig raritet. Men det konstiga är att jag drack bara öl igår och det har aldrig hänt förrut... jag har bara en rimlig slutsats...
"Somebody but something, somebody but something in my dring" (Joe Ramone, 1987)

JAG HAR BLIVIT DROGAD... vem fan ville våldta mig på krogen? Personen i fråga lyckades ju inte ens för jag hade då inge sex..

Förresten.. det var en metal spelning igår, kan säga  att enligt min smak så var Volmitory värdelösa(http://www.vomitory.ne/) , enbart en massa skrik... jo det är faktiskt skillnad på skrik och skrik. Sångarn i pantera t.ex. han kan skrika

Men det var ju en bekants bror så vad gör man inte för att ställa upp.. lyssnar på skrik så man får tinitus...

Heta skaldjur med ris

Lagade till en rätt som blev svingod igår, av bara massa rester från nyårsinhandlingen. Det får väl blir lite matblogg men det var faktiskt riktigt gott:

Bryn hackad gul lök samt morot i smör och olja
Pressa över en vitlöksklyfta
Tillsätt yterliggare olja, sweet chilisås en te-sked sambal olek och salt samt lite curry.
Fyll på med så mycket räkor och/eller kräftor du har :D
Koka jasminris


Poliskontroll och nyårslöfte

Jahopp.. åttonde gången gillt eller vad är det man säger? Jag tror varje fall att det är minst åtta gånger jag blivit stoppad av polis. Denna gång hade jag i alla fall min egen bil, utan körförbud, hade med mig mitt körkort och jag var till och med helt nykter.  
Det var en blond kvinnlig konstapel som började med att berömma min kukförlängare för att sedan stoppa in något plastigt i munnen på mig och bad mig blåsa till hon låter.. Efter en fika stund var jag godkänd och fick lämna henne.. fast nej, jag tänder verkligen inte på kvinnor i uniform, rättare sagt jag tänder nog inte på någon i uniform. Tacka vet jag ren nakenhet och fina kroppar... ööö nog om det.

Jag har ett nyårslöfte, och jo det är väl inte så ovanligt men jag tror och hoppas verkligen att jag kommer kunna hålla det.  Jag inser precis att jag har fått en bra start då jag sitter hos en kund och kostar runt 900kr + moms i timmen och bloggar. Mitt nyårslöfte är nämligen att varva ner och där med enbart göra saker som jag VILL göra eller som jag dessvärre måste göra. Nu satsar vi på ett lugnt 2008, så.... GE FAN I STÄLL KRAV PÅ MIG! (Det där säger jag iofs till mig själv)


Förresten.. eller hur att jag låter positiv, inte lika roligt att läsa eller skriva kanske? En viss ungjävel med attitydproblem har påvisat att det är roligare att läsa negativa saker.. (inte du Maya, du kommer säkert skriva bra bloggar i framtiden men just nu är du lite för fåordig). Jag får se till att få ett negativt blogginlägg nästa gång ;)
Hmm.. kom på en grej, det är nog inte många som läser min blogg.. jaja jag får väl läsa den själv ibland :D


Bästa nyår och förhoppningsvis en positiv början på ett nytt år...

Jaaaahhh!!!!!  (Gert Fylking:  - ÄNTLIIIIGEEEEN!!!)  Jag tror aldrig jag har haft ett bra nyår men genom att inte ha några som helst förväntningar och bara tillbringa dagen till att laga mat resulterade det i en riktigt trevlig dag/kväll. Energin börjar komma tillbaka, det är roligt att laga mat igen... fem rätters fick det bli! :D


Jag, Linda, Sune (5år), och Maya (2år) konstruerade mat under dagen. Jag har för första gången gjort egen hovmästarsås.

Matsedeln för kvällen:

  • Avocado/kräft coocktail och räksnittar
  • Smördegsinbakad oxfilé
  • Krabba med hovmästarsås
  • Kycklingspett i rökig soya sås och ris
  • Kladdkaka med grädde och gelé hallon.

Om sanningen skall fram avvek vi från menyn då det tog stopp i säcken efter krabbintag.


Jag vill ha hovmästarsås receptet digitalt så här kommer det (Enligt min mor var det hennes fars recept, hmmm... ;-S  tack morfar)

2 msk Senap
2 msk Vitvinsvinäger
2 msk socker
6 msk olja
Finhackad dill


Bilder från sista dagen år 2007

. God klyftpotatis skall friteras lätt i olja och smör i stekpanna innan man sätter in dom i ugnen.. blir dunder.. gärna lite färsk timjan på.
image4
Kräftcooctail, med sås bestående av creim freh, majonäs, chili, rörom, dill m.m. 
Hela hemligheten får ni inte!!! ;)

image5
Maya bekantar sig med herr krabba.. det började dock inte bra. När jag packade upp den skriker hon:
SPIIIINDEL, FARLIGT!!!! Jag svarar lugnande.. nej då maya, det är en krabba den skall vi äta, den är inte farlig.
Maya kontrar: Kjabbaaa, äta? FARLIGT!!!!... jag blev mållöst och börjar såga isär krabban vilket Maya tog enormt hårt. Det resulterade i lite lugnande filmtittande (Pippi på det sju haven). Tillbaks till matbygget:

Lätt stekta oxfile bitar och smördeg.. kanongott.
 Bra musik i form av Rockballads :D

image9
Suddig bild.. men det var ju mysljus och dålig kamera, telefon, dator.. ööö ja.. en nördpryl.


 
Symboliskt drack jag bara mellanöl men vadå, tjeckisk öl, Starobrno är ju helt fantastisk, att sedan få suga sockret av jungfrubröst sätter pricken över i:et :)


RSS 2.0